Tolóajtókról általában

 

Aetkezo beepitett szekreny lakberendezés fontos kelléke a tolóajtó akár térelválasztásról akár szekrények takarásáról van szó.

Kezdetben görgő és sín nélküli tolóajtók készültek, rendszerint fából. Ezeket a tolóajtókat nehézkes működés, instabilitás jellemezte. Az említett tolóajtók fa sínben futottak és a legkisebb deformáció lehetetlenné tette a működésüket.

Az 1990-es években Magyarországon elsőként Roldor Plus Kft. jelent meg a görgős és keretes tolóajtók és beépített szekrények piacán. Először acél tolóajtó vasalatokat importáltunk Kanadából és az Egyesült Államokból. Ez hajlított, vékony acél lemezből készült , a görgő rendszere rendkívül gyenge volt, és csak 260 cm magasságig lehetett belőle  tolóajtókat készíteni.

A századforduló környékén hallottunk először a német Raumplus tolóajtó vasalatokat gyártó cég termékeiről. Ők a tolóajtó vasalatokat alumíniumból gyártják, ami sokkal stabilabb kialakítást tesz lehetővé. A görgők kiváló minőségben készülnek, ezért 10 év garanciát vállalnak rá. A 2000-es évek elejétől a Roldor Plus Kft., a német Raumplus gyár vasalatait forgalmazza, melyek a legmagasabb minőségű besorolásba tartoznak.

Az alumínium tolóajtó vasalat nagy előnye, hogy nem rozsdásodik és felhasználásával a – súly és a görgők teherbírásának a függvényében – korlátlan magasságú tolóajtó keret készíthető. 

Az alumínium beepitett gyerekszoba szekreny toloajto vasalatokba 10 mm vastagságig szinte bármilyen anyagból készülhet betét, így a betétek variációs lehetőségének csak a fantázia szabhat határt.

A német Raumplus gyár az egyik legdinamikusabban fejlődő bútorvasalat gyártó vállalat a világon. Termékeinek igen széles palettája van. Csúcsminőségű alumínium tolóajtó vasalatait több mint 50 országba szállítják.

Kezdetben a tolóajtók tükör betéttel készültek, amelyeket biztonsági fóliával vontak be.

Ma is előszeretettel rendelik ezt a kombinációt. Kis helyiségben praktikus, mert megnagyobbítja és világosítja a teret.

Lakberendezők, belsőépítészek ötleteit felhasználva igyekszünk megrendelőink különböző, egyéni igényeit kielégíteni. A Roldor Plus Kft. készített először szövet, parafa, – és egyéb különleges anyaggal bevont tolóajtó betéteteket.

 

Ide kattintva Galériánkban további ötleteket, inspirációkat talál!

 

Tematikus oldalaink