Tánacsok a tervezéshez

 

Szekrény tervezésekor az alábbi szempontokat vegye figyelembe:


 minél több dolgot tudunk meg az Ön elképzeléseiről, igényeiről, annál jobban tudjuk megtalálni az optimális megoldást azt Ön számára.


feher gardrobszoba másolata-tervezéskor vegye figyelembe, hogy hány fő ruháit akarja tárolni a szekrényben illetve felnőttről vagy gyerekről van szó.

-nyitott gardróbot főként, olyan helyekre ajánlunk, ahol külön, zárt gardrób helyiség áll rendelkezésre, így nem feltétlen kell ajtóval eltakarni a ruhákat.

-amikor beépített szekrényt tervezünk azt kell megvizsgálnunk, hogy mennyi hely áll rendelkezésünkre és ennek tudatában választani nyíló illetve tolóajtós megoldások közül.

-ha tolóajtós szekrényben gondolkodik, nem feltétlenül kell a szekrénynek az alját, tetejét és hátfalát megcsinálni, ezzel helyet és pénzt takarít meg. Ebben az esetben az alsó sínt a padlóra a felső sínt a mennyezetre szereljük.

A tolóajtósín 8-9 cm-t vesz el (dupla sín) tehát, ha tolóajtós szekrényben gondolkodik, akkor 66-68 cm mélységre van szükség.

Ere 955 300 1024x752gy szekrényrész ideális szélessége 80-90 cm. Erre a szélességre lehet polcokat (fix, állítható magasságban vagy kihúzható formában pl. cipőkhöz) úgy tervezze, hogy ha egy ajtót kinyitunk hozzáférhessünk az egész egységhez (tehát annyi ajtó praktikus, ahány egységre van belül osztva a szekrény)

ha nagyobb mélység áll rendelkezésre, akkor tudjuk javasolni a Rima rendszert, amikor a hátsó szekrényrész (pl. akasztós) előtt tologatunk egy másik szekrényrészt (pl. polcost).

Abban az esetben ha, kisebb mélység áll csak rendelkezésünkre, akkor főként polcos elrendezés az ajánlott, illetve kihúzható ruhaakasztó jöhet szóba (ebben az esetben a felakasztott ruhák az ajtóval párhuzamosan állnak, így kisebb mélységben is elférnek).

Praktikus lehet a polcok, fiókok stabilitása és könnyű használhatósága miatt belső osztást is alkalmazni, amely megoldással csökkentheti a méreteket a nagyobb szélességű (120cm-hez közeli) korpusz egységeknél. Tanácsos átgondolni a fiókok elhelyezését is, mert egy bizonyos magasság alá nem szívesen hajolunk a napi használat során. A bútorok 275 cm magasság felett csak toldással kivitelezhetők.

ruhaliftA Roldor Plus Kft. javasolja a szekrényekben a mindenki számára elérhető áron hozzáférhető ruhaliftrendszer beszerelését, amellyel egy mozdulattal hozhatjuk elérhető magasságba az akasztott ruhákat.

A liftrendszerrel működő ruhásszekrény nagyon praktikus, hiszen a felfüggesztett ruhák alatt kihasználhatjuk a teret, és a ruhák eléréséhez sem kell létrát használni.

A gardrób szerelvények nyújtotta lehetőségek nagyban megkönnyítik a szekrény belső kihasználását, ezáltal a mindennapos használatot.

Ezek mellett számtalan praktikus megoldást kínálunk fel gardróbjaink tervezése során: ilyen a nyakkendő vagy nadrágtartó, kihúzható cipőtartó vagy a gardróbba épített fiókos részek, például a fehérneműk tárolásához többféle fiókcsúszóval (pl.önállóan visszahúzódó, nyomásra kinyíló).

Amennyiben tolóajtókkal készítjük el nagyon sok helyet tudunk megtakarítani és sokkal jobban hozzá tudunk férni a bútor tartalmához.

A tolóajtók front felülete tükör használata esetén, világosabb és tágasabb látványt nyújt a helység, de ezen kívül a tolóajtó felületét számtalan anyaggal tudjuk elkészíteni.

A bútorok szinte minden egyes részletére több megoldást tudunk kínálni, ebből adódóan az árak is nagyon eltérőek lehetnek.

Mindazonáltal átlagosan egy 100%-ban egyedi elképzelések és egyedi méretek alapján gyártott teljes belmagasságú (2,6m) gardróbszekrény ára körülbelül 100-110.000Ft közé tehető méterenként, amely ár tartalmazza kompletten a tervezés, látványterv, felmérés, gyártás, helyszínre szállítás és beépítés költségét is.

Minden általunk gyártott bútor egyedi, ezért kérje ingyenes, személyre szóló árajánlatunkat vagy személyes tanácsadást, felmérést!

Mi a beépített szekrényeket csúcsminőségű osztrák Egger bútorlapból készítjük.

A Roldor Plus Kft. 20 éve áll a lakosság rendelkezésére és büszkeséggel tölt el minket, hogy vevőink rendszeresen visszatérnek.

További ötleteket meríthet galériánk végig böngészésével.

Tematikus oldalaink